Terug
16 juni 2024

Share

Voordelen van de +CARD holiday

header Austria plus card holiday

Beleef een vakantie vol avontuur - én bespaar geld

De +CARD holiday is een premium kaart die allerlei voordelen biedt tijdens je vakantie in Oostenrijk. Je ontvangt hiermee kortingen of zelfs gratis toegang tot bepaalde attracties. Tijdens je verblijf op onze Oostenrijkse vakantieparken ontvang je de +CARD vakantie gratis! De kaart is geldig van 9 mei tot en met 3 november 2024 en is te gebruiken in de regio Nassfeld/Pressegger See.

In deze blog delen we een aantal leuke en praktische voordelen van de premium card, zodat je vakantie bij EuroParcs nóg leuker wordt.

1. Verken de omgeving tijdens excursies

Ontdek de omgeving tijdens één van de unieke wandelroutes, met fantastische uitzichten als beloning. Je kunt ze met het hele gezin ondernemen. Alle onderstaande opties zijn inbegrepen in de +CARD holiday.

Zo is er de Aqua Trail, een gezinsvriendelijk avonturenpad dat zelfs geschikt is voor kinderwagens! Het is 1,5 kilometer lang en voert je langs bergen, een meer en verschillende avonturenstations. Kinderen kunnen een dam bouwen en zelfs een echte zeilboot bekijken. Langs de route tref je verschillende punten waar je even op adem kunt komen.

In het verlengde van de Aqua Trail kun je met het gezin ook het Via Dolce Vita pad bewandelen. Deze leidt via Italië terug naar de Madritschenkofel. Ook dit is een ontspannen wandeling voor het hele gezin. In de zomermaanden kun je hier ook een snack en een drankje kopen.

Kinderen zijn helemaal in hun element bij de Almrausch bergspeeltuin. Ze kunnen hier 8 spannende opdrachten oplossen en op avontuur!

Als je kinderen al wat ouder zijn of als je gewoon op een sportievere manier door de bergen wilt wandelen, kun je met de +CARD holiday ook een begeleide wandeling maken. Verken samen de Karnische en Gailtaler Alpen en geniet van fantastische uitzichten over de toppen, dalen en kloven. Onderweg laat de berggids je de mooiste plekken zien! Er zijn routes voor alle moeilijkheidsgraden. Denk eraan dat je je eigen uitrusting meeneemt, zoals wandelschoenen, -kleding en wat te eten.

Mouther daughter hiking mountains

2. Gratis gebruik van de regionale busdienst

Met de +CARD holiday heb je verder geen auto nodig op vakantie, omdat je gratis gebruik kunt maken van de regionale busdienst. Dit betekent minder stress en meer tijd om van de prachtige omgeving te genieten.

Dit zijn de routes die je gratis kunt gebruiken met de +CARD holiday:

  • Hermagor-Tröpolach-Kirchbach-Dellach-Kötschach-Mauthen

  • Busroutes naar Weißbriach

  • Buslijnen naar Weissensee/Kreuzwirt

  • Buslijnen naar het Lesachtal tot Obertilliach

Naast de reguliere buslijnen zijn er ook enkele speciale aanbiedingen die je met de +CARD holiday kunt gebruiken:

  • Nassfeld wandelbus: De Nassfeld wandelbus is gratis met de kaart. Andere wandelbussen zijn uitgesloten.

  • Natuurparkbus Weissensee: de natuurparkbus Weissensee is ook gratis.

  • S-Bahn-lijnen in Karinthië: Je kunt gratis gebruik maken van alle S-Bahn lijnen in Karinthië.

De +CARD holiday biedt je een stressvrije en milieuvriendelijke manier om de regio te verkennen. Laat je auto staan en geniet van de vrijheid die je met deze kaart krijgt. Of je nu wilt wandelen, van de natuur wilt genieten of gewoon de omgeving wilt verkennen, met de +CARD holiday ben je goed uitgerust.

Klagenfurt Carinthia Austria statuepublic bus

3. Zwembaden met gratis toegang

Met de +CARD holiday kun je verschillende zwembaden in de omgeving gratis bezoeken.

Het openluchtzwembad van Kirchbach is een heerlijk zwembad om tijdens de warme zomerdagen te genieten. Hier vind je niet alleen een beachvolleybalveld en een speeltuin, maar ook een grote ligweide waar je heerlijk kunt ontspannen. Het buitenzwembad is geopend van juni tot half september en nodigt je uit om te genieten van onvergetelijke zomerdagen.

Het Strandbad Hermagor-Pressegger See heeft een grote ligweide met een extra kindergedeelte, een avonturenspeeltuin en een rots om te klimmen. Het kiezelstrand en het beachvolleybalveld bieden extra vrijetijdsactiviteiten. Ook is er een SUP en bootverhuur met een zeilschool, evenals diverse waterspeeltoestellen en minigolf. Afhankelijk van het weer is het strandbad geopend van mei tot september.

Het avonturenbad Gitschtal heeft dezelfde voorzieningen en biedt ook gratis toegang met de +CARD holiday. Daarnaast is er een springkussen en tafeltennis.

Met de +CARD holiday heb je ook gratis toegang tot verschillende natuurzwembaden in de regio. Deze bieden je een natuurlijke en ontspannen omgeving om volop van de zomer te genieten.

Maak gebruik van de vele mogelijkheden en geniet van de warme dagen in de prachtige buitenzwembaden en zwembaden in de regio!

Limburg Family Beach Water Kid SwimmingOutdoor pool Kaatsheuvel

Boek nu je vakantie in Oostenrijk

Boek een vakantie bij EuroParcs in Oostenrijk en krijg korting op en gratis toegang tot talloze excursies met de +CARD holiday!

Ontdek de vakantieparken EuroParcs Wörthersee, EuroParcs Hermagor-Nassfeld, EuroParcs Pressegger See en EuroParcs Ossiacher See en vind de ideale accommodatie voor je vakantie in de bergen.

Boek je vakantie in Oostenrijk

4. Profiteer van sportieve aanbiedingen tegen voordelige prijzen

Als je liever niet stil zit tijdens je vakantie, zijn er tal van sportactiviteiten in de omgeving. Ook veel van deze activiteiten zijn gratis of tegen een gereduceerd tarief te boeken.

Start de dag met een ontspannende ochtendyoga aan de Pressegger See. Geniet tijdens de yogaposes van het gezang van de vogels, de frisse ochtendlucht en de glinstering van het water. Een perfect begin van de dag!

Of ga mountainbiken met het hele gezin. Het begeleide mountainbikeprogramma is ook gratis bij de +CARD holiday.

Als je altijd al een kennis hebt willen maken met golf biedt de +CARD holiday een gratis golf proefcursus. Midden in het het berglandschap leer je op een 18-holes golfbaan alle aspecten van de sport kennen.

Waterratten kunnen meedoen aan een gratis SUP cursus op de Pressegger See. Boardhuur is gereduceerd met de Premium Card, maar niet inbegrepen bij de cursus.

Naast de genoemde activiteiten zijn er nog veel meer spannende aanbiedingen, zoals een proefles bergbeklimmen of yoga op de berg. Met de +CARD holiday wordt je actieve vakantie een onvergetelijke ervaring.

EuroParcs Business large groups boxingBad Hoophuizen yoga

5. Doe een canyoning cursus met korting

In juli en augustus hebben jongeren de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een begeleid canyoning programma met de +CARD holiday. Dit is de perfecte kans om de zomer spannend en onvergetelijk te maken!

De cursus is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar, maar alleen onder begeleiding van een volwassene. Zwemkleding en stevige schoenen zijn vereist voor dit avontuur. De rest van de uitrusting zoals wetsuit, riem en helm krijg je ter plaatse.

Houd er rekening mee dat je voor deze cursus goed moet kunnen zwemmen, goed ter been moet zijn en geen hoogtevrees moet hebben!

Voor volwassenen die zin hebben in een canyoning avontuur is er een voordelige beginnerscursus. Deze wordt begeleid door een ervaren gids en neemt je mee door de indrukwekkende kloof. Hier kun je de natuur van dichtbij beleven en je grenzen testen.

Of je nu jong of oud bent, canyoning met de +CARD holiday biedt voor elk wat wils. Het is een geweldige manier om de zomermaanden op een actieve en avontuurlijke manier door te brengen. Dus, pak je zwemkleding en stevige schoenen in en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring!

canyoning mountains sportcanyoning mountains sport

6. Ontdek bijzondere excursies in de regio

De activiteiten die je allemaal met de +CARD holiday kunt doen lopen zeer uiteen. We hebben daarom ook een aantal bijzondere ervaringen die inbegrepen zijn bij de premium card voor je op een rijtje gezet.

Probeer eens indoor boogschieten en test je schietvaardigheid! Je kunt ter plekke materiaal en uitleg krijgen. Er is ook een boogschietpark in Karinthië waar je op 14 verschillende 3D-dieren kunt jagen.

Dierenliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Kronhofer imkerij. Hier kun je ervaren hoe honing direct bij de bijenkorf wordt gemaakt. Natuurlijk kun je ook de verschillende soorten honing proeven.

Als je liever dieren ontmoet die je kunt aaien, moet je een Lamatrekking proberen. Tijdens deze kleine groepswandeling met een lama-gids kun je met de kinderen lama's aan de leiband nemen en aaien.

Als je iets over het verleden wilt leren, kun je de mijnen Terra Mystica en Montana bezoeken. Kinderen tot 14 jaar kunnen hier ook deelnemen aan een kleine schattenjacht.

Paardenliefhebbers komen ook aan hun trekken met de +CARD holiday: met de premium kaart krijg je 30% korting op een halve dag rijden door de bergen. De begeleide trailrit vindt plaats op 1500 meter hoogte en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Rijvaardigheid is vereist.

beekeeping forest beeslittle girl on pony riding mountains