Terug
07 augustus 2024

Share

5 activiteiten voor een herfstvakantie in Nederland

EuroParcs Hooge Veluwe Autumn Family Dog

Beleef de beste herfstactiviteiten voor gezinnen

Nog even en de herfstvakantie staat voor de deur! Deze tijd is perfect voor een ontspannen gezinsvakantie waar je samen kunt genieten van tijd weg van je dagelijkse leven. Weet je nog niet zeker waar je heen wil of wat je moet doen tijdens je herfstvakantie? Hier zijn 5 leuke activiteiten voor een herfstvakantie in Nederland bij EuroParcs.

1. Ontdek de Nederlandse nationale parken met je kinderen

2. Maak een stedentrip naar Nederland

3. Bezoek een pretpark in de herfst

4. Ga samen vliegeren

5. Maak gebruik van de faciliteiten van het vakantiepark

Ontdek de Nederlandse nationale parken met je kinderen

Er is veel natuur om te ontdekken in Nederland en de vele nationale parken zijn zeker een bezoekje waard. In de bossen, heidevelden, zandverstuivingen en bij de meren kun je samen met je kinderen verschillende planten en veel dierlijke bewoners ontdekken.

Bezoek Het Nationale Park De Hoge Veluwe en maak een herfstwandeling of fietstocht. Met een beetje geluk zie je misschien wel de Big Five van de regio: Schotse Hooglanders, edelherten, wilde zwijnen, reeën en vossen.

Of verken samen het Nationaal Park Dwingelderveld, dat begraasd wordt door twee grote schaapskuddes. Je kunt hier ook talloze vogelsoorten observeren: van kleine spechten tot grote buizerds. In het park leven ook slangen zoals adders en gladde slangen, hoewel je ze zelden ziet.

Dwingelderveld National Park MolenBike rental - enkhuizerstrand

Boek je vakantiehuis in de natuur

Word wakker in een knus vakantiehuisje, haal verse broodjes uit de parkwinkel en geniet van een heerlijk ontbijt met je familie terwijl je uitkijkt op de kleurrijke natuur en je dag uitstippelt. Boek nu je accommodatie in de buurt van Nationaal Park De Hoge Veluwe in Gelderland of Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe en geniet van een ontspannen herfstvakantie met je gezin bij EuroParcs.

Vakantieparken in Gelderland Vakantieparken in Drenthe

Maak een stedentrip in Nederland

Als je tijdens je herfstvakantie liever een paar steden verkent, raden we je Utrecht, Alkmaar en natuurlijk Amsterdam aan.

In Amsterdam kun je een spannende rondvaart maken en genieten van heerlijke pannenkoeken in een typisch pannenkoekenhuis. Daarna kunnen je kinderen hun eigen proefjes doen in het NEMO Science Museum of kun je samen wereldberoemde sterren op ware grootte bekijken in Madame Tussauds Amsterdam.

In Alkmaar draait alles om kaas. Hier kun je een grote verscheidenheid aan kazen proeven en zelfs traditionele kaasdragers een show zien opvoeren op de kaasmarkt.

Utrecht daarentegen biedt gezinnen spannende excursiebestemmingen zoals het Nijntje Museum, Ouwehands Dierenpark met zijn panda's, olifanten en apen of Kasteel De Haar, dat je kunt bezoeken met een rondleiding.

EuroParcs Het Amsterdamse Bos holiday park camping youngsters AmsterdamAlkmaar kaasdragers

Boek je herfstvakantie in de buurt van een stad

In de Nederlandse steden is voor zowel kinderen als volwassenen genoeg te ontdekken en te verkennen. Op een EuroParcs vakantiepark kun je je na een spannende dag in de stad terugtrekken in een rustig vakantiehuis en ontspannen terwijl je je volgende dagtrip plant.

Vakantieparken vlakbij een stad

Bezoek een pretpark in de herfst

Themaparken zijn niet alleen in de zomer een hoogtepunt, integendeel! Door de lagere temperaturen is het in de herfst meestal rustiger, wat betekent dat je minder lang in de rij hoeft te staan voordat je in een achtbaan kunt.

In oktober verandert Walibi Holland in een griezelparadijs: Fright Nights! Het attractiepark is compleet omgetoverd tot Halloween paradijs. Kom samen griezelen en beleef een herfstvakantie om nooit te vergeten. Om de hoek van Walibi Holland vind je EuroParcs Zuiderzee, waar je comfortabel weer kan ontspannen na een avond vol spanning en sensatie.

Bezoek het themapark de Efteling met je kinderen tijdens een vakantie bij EuroParcs Kaatsheuvel en beleef een dag vol plezier en avontuur. Laat je betoveren door de shows, ga op de foto met de sprookjesachtige Eftelingbewoners of waag een ritje in een van de spannende achtbanen.

Of ontdek samen de zes betoverende werelden van pretpark Toverland, dat vlakbij EuroParcs Maasduinen ligt. Hier vind je razendsnelle achtbanen in alle soorten en maten, avontuurlijke waterpret en talloze attracties voor de jongere gasten.

Combineer je herfstvakantie met een uitstapje naar een van deze pretparken en beleef samen een gezinsavontuur.

Castle Symbolica De Efteling in The Netherlandsautumn winter winterspecial De Hooge Veluwe

Boek een accommodatie in de buurt van een pretpark

Vind je ideale vakantiehuis voor je herfstvakantie bij EuroParcs. EuroParcs Kaatsheuvel ligt op slechts 5 minuten rijden van de Efteling en vanaf EuroParcs Maasduinen is het slechts 25 minuten rijden naar Toverland. Ook EuroParcs Zuiderzee ligt op steenworp afstand van Walibi Holland.

Vakantieparken vlakbij pretpark

Samen vliegeren

Vliegeren hoort gewoon bij het herfstseizoen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je theoretisch overal vliegeren, maar als je zeker wilt zijn van voldoende wind, kun je je herfstvakantie aan zee doorbrengen.

Hier kun je je de hele dag vermaken met de vlieger, in het zand graven met je kinderen of samen vangbal spelen. Zoek daarna een gezellig plekje in de strandbar en geniet van een warme chocolademelk of een dampende kop thee - de perfecte manier om een herfstdag af te sluiten.

Ontdek EuroParcs Noordwijkse Duinen, dat aan de Zuid-Hollandse kust midden in de duinen ligt. Het is maar drie kilometer van het vakantiepark naar het strand en ook andere excursiebestemmingen zoals de stad Haarlem zijn niet ver weg.

Of boek een vakantiehuis bij EuroParcs Texel op het Waddeneiland Texel, waar je na het vliegeren ook een bezoek kunt brengen aan de zeehonden in het opvangcentrum Ecomare.

lots of kites at the beach water seafamily with kite at the beach autumn

Boek een herfstvakantie aan zee

Ontdek onze vakantieparken aan zee en vind de perfecte accommodatie voor je herfstvakantie. Of je nu op zoek bent naar een tiny house, een camping of een ruim vakantiehuis met sauna, hier vind je vast iets passends.

Vakantieparken vlakbij de zee

Maak gebruik van de faciliteiten van het vakantiepark

Onze kindvriendelijke vakantieparken zijn uitgerust met tal van faciliteiten, wat vooral handig is als het regent en je snel een alternatief nodig hebt voor de oorspronkelijk geplande activiteit.

EuroParcs Zuiderzee is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Hier kunnen ze zich uitleven in het overdekte zwembad of in de binnenspeeltuin, 's avonds kun je een kleine familiewedstrijd houden op de bowlingbaan en op de terugweg naar je accommodatie kun je langs de alpacaweide lopen en de dieren gedag zeggen.

Maar ook in je vakantiehuis zelf kun je veel plezier beleven in de herfst: verzamel wat kleurrijke bladeren en kastanjes in het vakantiepark of langs de weg en ga er creatief mee stoeien. Laat je kinderen zien hoe je kastanjefiguren maakt of laat ze de verzamelde bladeren beschilderen.

Als je kinderen een kinderstoel of box nodig hebben, kun je deze lenen bij de receptie. Zo bespaar je bagage en kun je ontspannen en zonder verdere moeite op vakantie.

Zuiderzee swimming pool slide kid 7child crafting chestnut man autumn

Ontdek de vakantieparken van EuroParcs

Bij EuroParcs kun je natuurlijk ook je trouwe viervoeter meenemen op vakantie en van je herfstvakantie een vakantie met je hond maken. Hoe de perfecte herfstvakantie er voor jou ook uitziet, bij EuroParcs vind je de ideale accommodatie. Ontdek nu onze vakantieparken en boek je verblijf!

Boek jouw vakantie