Terug
14 mei 2024

Share

8 tips voor uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Ossiacher See

EuroParcs Ossiacher See from afar

Inspiratie voor jouw vakantie in de bergen

EuroParcs Ossiacher See is een heerlijke vakantiebestemming in de bergen. Met haar toplocatie aan het gelijknamige, kristalheldere meer en een fantastisch uitzicht op het berglandschap kun je hier heerlijk genieten van een welverdiende vakantie.

Op het vakantiepark zijn diverse faciliteiten beschikbaar. Zo kun je het gezin uitdagen voor een potje minigolf, een kleine boodschap halen in de minimarkt of genieten van een verfrissend drankje terwijl de kinderen in de speeltuin spelen.

De omgeving van het vakantiepark is minstens zo belangrijk bij het kiezen van een vakantiebestemming! Daarom hebben wij 8 tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Ossiascher See voor je op een rij gezet.

  1. Trek de bergen in

  2. Buitenactiviteiten voor het gezin

  3. Boottocht op de Ossiacher See

  4. Aapjes kijken (en meer)

  5. Excursie naar Klagenfurt

  6. Stedentrip naar Villach

  7. Grotten verkennen

  8. De grens over naar Italië of Slovenië

1. Trek de bergen in

Als je op vakantie bent in de bergen, dan moet je ze natuurlijk wel gaan verkennen! Neem de gondelbaan naar de Gerlitzen, die ongeveer 1900 meter hoog is, en geniet van het prachtige uitzicht op de Ossiacher See vanaf de top.

Je kunt hier talloze wandelroutes volgen. De gezellige hutten in het wandelgebied zijn ook perfect voor een pauze tussendoor. In de winter kun je hier natuurlijk ook skiën.
De sensatiezoekers onder ons kunnen ook paragliden vanaf de Gerlitzen. Met een tandemvlucht boven de Ossiacher See krijg je een vogelvlucht over het meer en de omgeving, zodat je alles van bovenaf kunt zien. Deze spectaculaire ervaring is er eentje voor op je bucketlist!

Als je niet zo hoog wilt gaan, maar toch de bergen in wilt, moet je eigenlijk mountainbiken in de Alpen proberen. Direct achter EuroParcs Ossiacher See liggen verschillende mountainbikeroutes en spannende afdalingen. De routes zijn ingedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Beginners kunnen zich hier uitleven, terwijl gevorderde bikers hier ook aan hun trekken komen.

Austria Mountains Flowers Sun ValleyOssiacher See mountainbike trails

2. Buitenactiviteiten voor het gezin

Ook voor gezinnen met kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving van EuroParcs Ossiacher See. Maak samen een uitstapje naar de zomerrodelbaan, die op een steenworp afstand van het vakantiepark ligt. Met wel 760 meter lang beleef je een onvergetelijk ritje! Neem plaats in een enkele of samen met je kind in een dubbele slee en rijd in je eigen tempo naar beneden. Met de hendel op de slee kun je zelf bepalen of je langzamer gaat of juist op volle snelheid naar beneden sjeest.

Of ontdek samen de routes en hindernissen in klimbos Ossiacher See, dat op slechts 1,5 km van het vakantiepark ligt. In de toppen van het dichte loofbos is zelfs in hartje zomer voldoende schaduw, zodat je altijd fijn kunt klimmen. Ook zijn er panoramaterrassen op verschillende punten in het klimbos waarvandaan je kunt uitkijken over de prachtige omgeving. In het klimbos zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Forest climbing park children summersummer toboggan run kid

3. Boottocht op de Ossiacher See

Als je gewoon wilt ontspannen tijdens je vakantie of een pauze nodig hebt van alle actie, dan is boottocht over de Ossiacher See echt wel een aanrader. Vanaf het water kun je het panorama van de Ossiacher See vanuit een ander perspectief bekijken en wegdromen bij het glinsterende water. Aan boord kun je ook ijs, snacks en drankjes kopen.

Een boottocht over het meer is ook een geweldige manier om verschillende excursiebestemmingen te bereiken. Stap bijvoorbeeld in Ossiach op de boot en vaar naar St. Urban om het klimbos te bezoeken. Of stap uit bij station Annenheim, waar je kunt overstappen op de Gerlitzen Kanzelbahn en de berg op kunt reizen.

Je kunt boottochten maken met Ossiacher See Schifffahrt.

Lake OssiachLake Ossiach boat

4. Aapjes kijken (en meer)

Kasteel Landskron ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het vakantiepark. Tijdens de roofvogelshow die daar plaatsvindt, kun je samen indrukwekkende duikvluchten zien en veel nieuwe dingen leren over de roofvogels. De apenberg, waar ongeveer 160 apen wonen, ligt ook vlak naast het kasteel. Tijdens een privérondleiding door het verblijf kun je de dieren van dichtbij bekijken en met een beetje geluk zelfs een paar babyaapjes ontmoeten.

Als je tijdens je vakantie nog meer dieren wilt ontdekken, moet je ook echt deze dierenparken in de buurt van EuroParcs Ossiacher See bezoeken.

In het dierenpark Rosegg kun je een lange wandeling maken over het 30 hectare grote terrein en op zoek gaan naar de meer dan 300 dieren die daar leven en vrij rondlopen.

In het Alpenwildpark Feld am See kun je ook 30 verschillende soorten wild tegenkomen. Er zijn ook tentoonstellingen over Afrika, grizzly's en vissen, evenals een kinderboerderij met dwerggeiten, konijnen, lama's en eendenfamilies.

deer in forest wildlife parkLandskron Castle

5. Excursie naar Klagenfurt

Klagenfurt ligt op 40 minuten rijden van het vakantiepark. In deze stad zijn veel leuke en unieke plekken te ontdekken. Het Klagenfurt Planetarium, Reptielenzoo Happ en de Minimundus liggen hier allemaal vlak naast elkaar. Je kunt hier dus drie attracties tegelijk bezoeken!

In het Planetarium kun je diverse voorstellingen over het heelal bewonderen. In het standaard programma staat ook een show over de wereld van dinosaurussen, die bijzonder populair is onder kinderen.

In Reptielenzoo Happ vind je hagedissen, schildpadden, insecten en meer dan 60 verschillende soorten slangen die je van dichtbij kunt bekijken. De missie van de Reptielenzoo is om negatieve vooroordelen over deze dieren de wereld uit te helpen en meer begrip voor ze te creëren. Het is daarom de perfecte plek om je angst voor slangen te overwinnen!

Minimundus is een tentoonstelling van beroemde monumenten en gebouwen van over de hele wereld - maar dan in miniatuur. Hier kun je rondlopen tussen 160 modellen van wereldberoemde gebouwen, zoals de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld en de Tower Bridge.

Minimundussnake

6. Stedentrip naar Villach

De stad Villach ligt ook vlakbij het vakantiepark, op slechts 20 minuten rijden. Bekijk hier de kleurrijke architectuur, bezoek evenementen of ga gewoon lekker uit eten.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Villach is de St. Jakob kerk. Deze dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd in gotische stijl. In de zomer kun je de kerk beklimmen en van bovenaf genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omringende Alpen.

Slenter daarna door het historische centrum van de stad en koop een leuke souvenir in één van de kleine winkeltjes. Bewonder de pastelkleurige huizen, bezoek een van de musea, strijk neer op een terras of bezoek het ATRIO winkelcentrum voor een uitgebreide shopsessie.

Als je op zoek bent naar ontspanning, kun je terecht in het Warmbad Therme & Spa in Villach. De zijn gebouwd op de plek van een voormalig Romeins badhuis en bieden verschillende sauna's, massages en schoonheidsbehandelingen. Er zijn ook glijbanen en een peutergedeelte voor de jongere gasten.

villach cityTraditionele sauna

7. Grotten verkennen

In de Alpen is niet alleen op en rond de bergen veel te ontdekken. Plan tijdens je vakantie bij EuroParcs Ossiacher See een bezoek aan de Obir druipsteengrotten en de Terra Mystica showmijn en verken de bergen van binnenuit.

De Obir druipsteengrotten in Bad Eisenkappel is een 800 meter lange, ondergrondse ontdekkingstocht! In deze grottenwereld loop je levende stalactieten tegen het lijf, zie je de sporen van voormalige mijnwerkers en laat je je betoveren door de lichtinstallaties die de schoonheid van de grotten benadrukken. De rondleiding door de grotten duurt ongeveer 90 minuten.

Om de druipsteengrotten te bereiken, lopen bezoekers door een tunnel waar ook mijnwerkerswerktuigen en -machines te zien zijn. Als je meer wilt weten over het leven en werk van mijnwerkers, kun je de twee showmijnen Terra Mystica en Terra Montana bezoeken. Hier kom je te weten hoe de werkdag van de mijnwerkers eruitzag, hoe de lucht onder de grond in werkelijkheid is en in welke duisternis je je eigenlijk bevindt. De twee mijnen liggen vlak naast elkaar en zijn met elkaar verbonden door een 2 km lange mijnspoorlijn. Naast de mijnen is hier ook een mijnmuseum.

Dripstone caveMine

8. Ga de grens over naar Italië of Slovenië

Met de auto ben je vanaf EuroParcs Ossiacher See al binnen drie kwartier bij de Italiaanse of Sloveense grens. Als je hier toch al bent, maak dan van je vakantie een grenzeloos avontuur en breng een bezoek aan beide landen!

Laat je betoveren door de charme van de kleine stadjes van Noord-Italië. Hier kun je de Goriuda-watervallen bewonderen, in een van de Alpenmeren springen voor een verfrissende duik of gewoon een échte Italiaanse pizza bestellen.

Slovenië is ook de thuisbasis van talloze meren, bergen, watervallen en valleien en biedt een breed scala aan buitensporten. Bezoek de berg Mangart, die je met de auto kunt beklimmen, en bewonder het fantastische uitzicht vanaf daar. Of rijd naar het dorp Kranjska Gora en geniet van de traditionele Sloveense keuken in een van de restaurants na een bezoek aan het bergbeklimmersmuseum.

Nassfeld mountains alps aqua trailPressegger See Family Restaurant Smile Food View

Boek je vakantie bij EuroParcs Ossiacher See

Breng je vakantie door op EuroParcs Ossiacher See en probeer al deze leuke uitjes! Boek nu je accommodatie en beleef onvergetelijke momenten samen.

Boek nu