Terug
08 juli 2024

Share

Zomervakantie in Karinthië

Pressegger See Lake Flamingo Boat

4 Tips voor een zomervakantie in Karinthië

Ontdek Oostenrijk in de zomer! De regio Karinthië heeft niet alleen in de winter veel te bieden met zijn prachtige skigebieden, ook in de zomer valt hier veel moois te ontdekken en te beleven.

Lees verder voor 4 tips voor een zomervakantie in Karinthië en laat je inspireren.

1. Ga wandelen in de bergen

2. Waterpret in de Alpen

3. Uitstapje naar de zomerrodelbaan

4. Cultuur ontdekken: Maak een uitstapje naar de stad

1. Ga wandelen in de bergen

In Karinthië kun je hoog alpiene tochten maken rond de Großglockner en dagtochten maken over hooggelegen wandelpaden. Er zijn gezinsvriendelijke wandelroutes, maar ook routes met een hoge moeilijkheidsgraad voor sportievelingen. Onderweg kun je fantastische uitzichten verwachten op de omliggende bergen, valleien, meren en rivieren.

Ontdek de Millstatt kloofroute, die grotendeels langs een beek loopt en een hoogteverschil van ongeveer 1000 meter heeft. De route kan worden ingekort dankzij verschillende in- en uitgangen. Als je de hele route loopt, doe je er ongeveer 3-5 uur over, afhankelijk van je conditie.

Als je het iets rustiger aan wilt doen, kun je kiezen voor de wandelroute naar de Osnabrücker Hütte. Na een wandeling van ongeveer 2 uur met geweldige panoramische uitzichten over de omgeving kom je aan bij de hut, waar je kunt eten en overnachten. Hier worden klassieke Oostenrijkse gerechten geserveerd.

Karinthië biedt een grote verscheidenheid aan wandelroutes voor elke smaak en elk fitnessniveau. Of je nu kiest voor een uitdagende tocht of een ontspannen wandeling, de adembenemende natuur en warme gastvrijheid maken van elke wandeling een onvergetelijke ervaring. Pak je wandelschoenen en ontdek de schoonheid van Karinthië!

Nassfeld mountains alps aqua trailMouther daughter hiking mountains

2. Waterpret in de Alpen

Koel af in het water op warme dagen en voeg een beetje actie toe aan je vakantie. In Karinthië heb je in de zomer tal van mogelijkheden om plezier te maken in of op het water.

Bezoek een watersportschool aan de Wörthersee en probeer stand-up-paddling, wakeboarden, waterskiën of parasailing. Omdat het meer zeer geschikt is voor dit soort watersporten, is er een breed aanbod beschikbaar met veel sportscholen waar je een nieuwe watersport kunt uitproberen en leren.

Je kunt ook de Pressegger See of de Ossiacher See bezoeken. Geniet van de frisse berggeur terwijl je ontspant op een ligstoel aan het water of spring in het koele water en speel een balletje in het meer met je gezin.

Wie wat meer avontuur wil, kan raften of canyoning proberen.
Bij raften vecht je je met je groep een weg door het bulderende water, de stroomversnellingen en hoge golven van de Karinthische rivieren en heb je samen veel plezier!

Bij canyoning daarentegen ga je te voet in plaats van per boot. Hier kun je een spannend avontuur beleven door in het water te springen, over glibberige rotsen te glijden en door rivieren te wandelen. De kloven van Karinthië bieden veel afwisseling en een fantastische ervaring!

water raftingflamingo pedal boot water Presseger See

3. Uitstapje naar de zomerrodelbaan

Ben je klaar voor een avontuur? De langste zomerrodelbaan van Karinthië, Pendolino, biedt plezier voor jong en oud. Met een lengte van ongeveer 2 km en een hoogteverschil van 400 meter is het een echt hoogtepunt. Je kunt je eigen tempo bepalen met de remhendel, zodat iedereen de juiste snelheid kan vinden.

De route loopt van het Madritsche bergstation van de Millennium Express gondellift naar het tussenstation Tressdorfer Alm. De zomerrodelbaan is geopend van juni tot september. Een speciaal voordeel: Voor houders van de +CARD vakantie is de rit met de bergbaan gratis. U ontvangt deze kaart bij aankomst in uw EuroParcs vakantiepark.

Een ander hoogtepunt in Karinthië is de zomerrodelbaan op de Ossiacher See. Met een lengte van 760 meter en twee parallelle banen biedt deze baan dubbel zoveel plezier. Ook hier kun je zelf de snelheid bepalen met de bedieningshendel.

Er zijn enkele en dubbele sleeën, dus je kunt alleen of met z'n tweeën de helling af suizen. Je kunt natuurlijk ook je eigen persoonlijke race organiseren!

Een sleeplift brengt je comfortabel naar de top terwijl je al op de slee zit die je weer naar beneden brengt. Je kunt onderweg naar boven ook genieten van het uitzicht op de omgeving.

Pendolino, de zomerrodelbaan op de Ossiacher See of een andere zomerrodelbaan in Karinthië - ze bieden allemaal onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin. Dus pak je koffers en beleef de sensatie van de zomerrodelbanen in Karinthië!

summer toboggan runsummer toboggan run kid

4. Cultuur ontdekken: Maak een uitstapje naar de stad

Villach is een charmant stadje dat je een perfecte mix van stadsleven en natuur biedt. Hier kun je door de winkels slenteren, cultuur snuiven of je culinaire horizon verbreden in een van de vele restaurants. Villach heeft voor elk wat wils en nodigt je uit om de vele facetten van de stad te ontdekken.

En als je echt wilt ontspannen, kun je een bezoek brengen aan de Kärnten Therme in Villach. Hier vind je verschillende zwembaden, sauna's en wellnessaanbiedingen. Perfect om tot rust te komen.

Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, is ook een bezoek waard. Het staat bekend om zijn universiteit, prachtige tuinen en grote aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. De gerenoveerde oude binnenstad van Klagenfurt is een echt hoogtepunt en nodigt uit tot een ontspannen wandeling door de stad.

Wandel door de schattige doorgangen en mooie binnenplaatsen van het oude stadscentrum. Bekijk bezienswaardigheden zoals de fontein Lindwurmbrunnen en het monument voor Hercules of ontdek de interessante musea van de stad en dompel je onder in de geschiedenis en cultuur van Karinthië.

Een bezoek aan Minimundus is ook een absolute must in Klagenfurt. Hier vind je miniatuurmodellen van beroemde gebouwen uit de hele wereld. Perfect voor een ontspannen middag met het gezin.
Zowel Villach als Klagenfurt zijn zeker een bezoek waard en zullen je inspireren met hun charme en diverse mogelijkheden.

Villach city AustriaHappy Family